/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Federația Rusă va elibera alte 500 de autorizații pentru transportatorii moldoveni

missing
07 noiembrie 2019, ora 16:31

Federația Rusă va elibera pentru acest an alte 500 de autorizații de export pentru transportatorii moldoveni. Acesta urmează să ajungă săptămâna viitoare la ANTA prin poșta diplomatică. Ulterior, vor fi distribuite transportatorilor conform cererilor depuse. 

Despre acest lucru a anunțat astăzi ministrul Economiei, Vadim Brînzan, după ședința Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional, în carul căreia au fost discutate subiecte ce țin de situația actuală în domeniul transportului de mărfuri și persoane între state, precum și subiectul privind cota suplementară de autorizații pentru anul 2019, și cota preliminară pentru anul 2020.

În cadrul discuțiilor, responsabilii de la Chișinău au informat partea rusă despre cota suplimentară de autorizații eliberată pentru luna septembrie, care a fost deja epuizată. Oficialii moldoveni au subliniat ar mai fi nevoie de cel puțin 5 mii de autorizații pentru acest an, pentru a asigura necesitățile transportatorilor.

Totodată, responsabilii de la Ministerul Economiei au propus majorarea contingentului de autorizații pentru anul 2020. În rezultatul discuțiilor, a fost obținută majorarea numărului de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri cu 1000 unități. Astfel, contingentul preliminar de autorizații pentru partea moldovenească în anul 2020 va constitui 16 000 autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri și 500 autorizații pentru transportul în/din țări terțe.

Amintim că astăzi, zeci de transportatori au protestat în fața clădirii Guvernului, nemulțumiți de faptul că nu dispun de autorizații de transport în Rusia sau alte țări. Aceștia au cerut să se întâlnească cu ministrul Economiei, Vadim Brînzan, însă niciun oficial nu a ieșit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram