/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

PDM și-a retras moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Candu recunoaște că vor susține socialiștii, dacă aceștia vor cere demisia Executivului

missing
07 noiembrie 2019, ora 14:34

Partidul Democrat își retrage moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de deputatul Andrian Candu, după ce a fost convocată o ședință a fracțiunii democrate din Parlament. Dar asta nu însemnă că democrații renunță la ideea demisiei Guvernului pe care îl consideră „cel mai slab de la independența R. Moldova”.

Democrații motivează că au luat această decizie pentru a debloca activitatea Parlamentului.

„Guvernul Sandu dă dovadă de lașitate. Timp de trei săptămâni, Guvernul nu a venit la Parlament cu un raport ca răspuns la moțiunea de cenzură. Fără acest raport, nu poate fi examinată moțiunea. Avem un blocaj în activitatea Parlamentului, pentru că nu pot fi organizate ședințele plenare”, a argumentat Andrian Candu.

Democratul mai spune că subiectele invocate în moțiunea de cenzură, care țin de domeniul social și economic, vor fi abordate mai complex și PDM va prezenta ulterior o strategie amplă la acest capitol.

Andrian Candu a recunoscut că democrații vor susține o eventuală moțiune depusă de PSRM, după ce Guvernul Sandu și-a asumat ieri răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii.

„Partidul Democrat va susține orice propunere de demisie a Guvernului Sandu, pentru lipsă de profesionalism. Această conducere nu-și merită rolul de guvernare. În șase luni vedem doar eșecuri”, a punctat Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram