/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cine luptă pentru funcția de director al Agenției Servicii Publice

missing
08 noiembrie 2019, ora 16:39

Patru persoane care și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției de director al Agenției Servicii Publice au fost admise în cursă, după ce reprezentanții Cancelariei de Stat au analizat CV-urile.

Pentru fotoliul de șef al ASP vor lupta:

1. Mircea Eșanu

2. Maria Borta

3. Angela Matcov

4. Sergiu Sîtnic

Mircea Eșanu a condus cinci ani Fondul de Investiții Sociale, iar în luna septembrie a fost numit director interimar al Agenției Servicii Publice.

Maria Borta este actualmente director al companiei „Viorica Cosmetic”, dar anterior a ocupa funcții publice. Aceasta a fost șefa Casei Naţionale de Asigurări Sociale, fiind demisă în aprilie 2016, la solicitarea premierului Pavel Filip, după ce mai mulți pensionari s-au ales cu pensii mai mici în urma indexării pensiilor.

Angela Matcov a fost șefa întreprinderii de stat „Cadastru”, iar după reorganizare aceasta a fost numită șefă a Departamentului Cadastru din cadrul Agenției Servicii Publice.

Sergiu Sîtnic a fost până în 2013 director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

La următoarele etape ale concursului, cei patru candidați urmează să prezinte proiecte de management și dezvoltare instituțională a Agenției, pentru îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice și vor trece și interviul în fața membrilor Comisiei de concurs.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram