/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Igor Dodon, îndemn către fracțiunile parlamentare: „Nu dați foc la casă”

08 noiembrie 2019, ora 17:00

Deși liderii blocului ACUM au declarat tranșant că rămân pe poziții și nu renunță la reforma justiției, chiar cu prețul demisiei Guvernului, președintele Igor Dodon mai speră ca Maia Sandu să retragă proiectul de lege, prin care Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

„Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru coaliția de guvernământ. Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale”, a scris Igor Dodon pe Facebook după ce fracțiunea socialiștilor a înregistrat în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Președintele afirmă că cetățenii își doresc rezultate concrete în economie, în viața socială și promovarea unor reforme eficiente și corecte, iar actuala coaliție de guvernare trebuie să le rezolve.

„Să nu ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni. Îndemn toate fracțiunile parlamentare din coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare și furie. Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale.
Respectați Constituția țării, înainte de toate. Pace tuturor”, și-a încheiat mesajul Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram