Comisia formată de Cancelaria de Stat pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior a evaluat CV-urile și a admis mai mulți candidați în cursa pentru ocuparea fotoliilor de secretari de stat  în cadrul a patru ministere.

Pentru funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne vor lupta doi candidați:

 1. Constantin Boeștean
 2.  Iurie Gotișan

La funcția de secretar general al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aspiră:

 1. Ion Dodon
 2. Andrei Mecineanu

La proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de secretar general al Ministerului Apărării au fost admise trei persoane:

 1.  Nicolae Chimerciuc
 2.  Andrei Roșca
 3. Rostislav Rotari

Pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției luptă:

 1. Violeta Melnic
 2.  Nadejda Burciu
 3. Rodica Jereghi
 4.  Andrei Roșca
 5. Evgheni Florea

Proba scrisă va avea loc pe 12 noiembrie 2019, ora 10.00 în incinta Casei Guvernului. Până atunci, Comisia de concurs va iniția verificările candidaților la Autoritatea Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate.

Cancelaria de Stat precizează că a fost prelungit concursul, până la data de 18 noiembrie, pentru ocuparea funcției de secretar general al Ministerului Economiei și Infrastructurii. Niciun candidat nu a acumulat punctajul minim la competiția CV-urilor pentru a fi admis la următoarea etapă a concursului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!