/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ „Construim punți, depășim bariere”. La Chișinău a avut loc Târgul Național al inițiativelor locale

08 noiembrie 2019, ora 10:12

Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere – construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului” a reunit, la Chișinău , reprezentanți ai diferitor asociații de pe ambele maluri ale Nistrului, oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova, dar și beneficiarii de granturi.

SORIN MEREACRE, PREȘEDINTE, FUNDAȚIA EST-EUROPEANĂ: „Noi am zis că vrem să lucrăm pe tot teritoriul Republicii Moldova, inclusiv pe malul stâng. Am dezvoltat aici, pe partea dreapta, mai multe proiecte interesante, de exemplu Fondul pentru Tineri, care activează în 10 raioane din Republica Moldova și ne-am gândit că proiecte de genul acesta să le transpunem și în regiunea din stânga Nistrului”.

Scopul proiectului este de a promova parteneriate durabile, de a crea platforme comune de cooperare pe ambele maluri în domenii precum: dezvoltarea comunității, prestarea serviciilor sociale, protecția consumatorilor, implicarea tinerilor, antreprenoriatului social și respectarea drepturilor omului.

ADAM AMBERG, CONSILIER, AMBASADA SUEDIEI în REPUBLICA MOLDOVA: „Pentru noi, pentru Suedia, este foarte important să susținem toți locuitorii Republicii Moldova, indiferent dacă locuiesc pe partea dreaptă sau stângă a Nistrului. Este foarte important pentru noi să-i ajutăm pe cetățenii Republicii Moldova să se dezvolte și să-și găsească viitorul în Republica Moldova”.

Printre beneficiarii proiectului este Galina Burlaca, reprezentantă din stânga Nistrului.

GALINA BURLACA, BENEFICIARĂ, COORDONATOARE DE PROIECT: „Proiectul a permis  tinerilor să-și susțină ideile, iar  grupul de inițiativă  care au participat la concursul de granturi mici să realizeze proiecte grandioase grație cărora s-a îmbunătățit viața în orașe și sate. De exemplu,  în trei sate au fost trei proiecte  pentru confecționarea costumelor pentru circ, în orașe proiecte pentru crearea sălilor de escaladă, proiecte pentru animalele fără stăpân”.

NATALIA CARAFIZI, BENEFICIARĂ și COORDONATOARE de PROIECT, DIRECTOARE EXECUTIV a FUNDAȚIEI HOSPICE ANGELUS MOLDOVA: „Noi ne-am gândit că toate victoriile pe care le-am obținut în Chișinău ar fi fost de dorit de făcut și în malul stâng al Nistrului. Noi am avut un program destul de interesant care a fost dedicat serviciilor de stomaterapie în stânga Nistrului. Este problema mai mult medicală, pentru că nu toată lumea cunoaște ce înseamnă să fii pacient stomizat, dar este și problemă socială”.

Evenimentul a fost realizat de către Fundația Est-Europeană cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei în cadrul Proiectului „Construim punți, depășim bariere – construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram