/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Românii din diasporă își aleg președintele. Cum s-a votat azi la Chișinău

08 noiembrie 2019, ora 23:45

De astăzi, cetățenii români, aflați în străinătate pot deja să voteze pentru noul președinte al României. Și în Republica Moldova au fost deschise 37 de secții, o treime fiind amplasate în Chișinău. Oamenii nu s-au reținut prea mult, pentru că nu s-a format îmbulzeală și cozi. Alegătorii moldoveni cu care am discutat astăzi ne-au zis că au votat pentru un viitor mai bun, adică, pentru unirea cu România.

Secțiile de votare au fost deschise la ora 12:00, însă, spre deosebire de ceilalți ani, când oamenii erau nevoiți să aștepte ore în șir pentru a vota, cozi nu s-au format.

”Avem pentru prima oară un tabel unde sunt trecuți în timp real, timpii de așteptare de la secțiile de votare din responsabilitatea directă a Ambasadei”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Să-și exercite dreptul la vot în Moldova au venit și câțiva oficiali din România; precum deputatul român Constantin Codreanu și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

”Îi îndemnăm pe toți cetățenii români să iasă la vot într-un număr cât mai mare. Este important ca viitorul președinte să-i reprezinte pe toți românii”, a spus președintele PMP, Eugen Tomac.

În total pe teritoriul țării noastre au fost deschise 37 de secții de votare, dintre care 12 se află în Chișinău, iar încă 23 în alte localități. Scrutinul prezidențial va avea loc până pe data de 10 noiembrie, ora 21:00. Pentru a putea participa la alegerea președintelui României, cetățenii români aflați în Republica Moldova au nevoie de carte de identitate româneasca sau de pașaport simplu electronic eliberat de autoritățile române.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram