100% dintre voturi, numărate! Rezultatele finale ale turul I, al alegerilor prezidențiale 2019, din România

11 noiembrie 2019, ora 10:00

11 noiembrie, ora 10.00: Biroul Electoral Central din România a prezentat rezultatele alegerilor din turul I al scrutinului prezidențial 2019, după numărarea a 100% dintre voturi. Astfel, cifrele arată că președintele actual Klaus Iohannis intră în turul doi cu un rezultat de 36,65%, iar fosta prin-ministră Viorica Dăncilă, cu un rezultat de 23,79%. 

11 noiembrie, ora 08.00: După numărarea a 99% dintre voturi, rezultatele celor doi principali contracandidați din turul I al alegerilor prezidențiale din România, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, nu s-au modificat esențial. Datele BEC arată că Iohannis are la această oră 36,6%, iar Dăncilă 23,7%.

Totodată, datele finale despre prezența la vot arată o rată de participare de circa 51%.

10 noiembrie, ora 23.05: Au apărut primele rezultate oficiale ale alegerilor prezidențiale din România, turul I. Astfel, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat până la această oră circa 36%, iar principala sa contracandidată, Viorica Dăncilă de la PSD, are preliminar un rezultat de circa 24%.

La această oră au fost numărate voturile din circa 5800 de secții de vot.

Preliminar, cei doi candidați, Iohannis și Dăncilă, fostul președinte și fosta prim-ministră a României, se vor bate în turul doi, care va avea loc peste două săptămâni.

În total, au candidat 14 persoane la alegerile prezidențiale din acest an.

La secțiile de vot din Republica Moldova s-au prezentat peste 43 de mii de alegători. Prezența generală la vot în turul I a fost de 47,6%.

Vezi și:

Iohannis și Dăncilă, în turul II al alegerilor prezidențiale, potrivit rezultatelor EXIT POLL

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram