/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un procuror din Edineț, condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a luat mită. Acesta a fost arestat chiar din sala de judecată

missing
11 noiembrie 2019, ora 09:47

A fost condamnat la șapte ani de închisoare, cu executare în penitenciar de timp închis după ce a fost prins că a luat mită. Este vorba despre procurorul din cadrul Procuraturii Edineț, Gheras Corneliu.

Acestuia i-a mai fost aplicată și o amendă de 80 000 unități convenționale (echivalent a 4 milioane de lei). Totodată, a fost menținut sechestrul, fiind confiscate în contul statului suma de 17 mii euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune, iar inculpatul fiind luat sub strajă direct din sala de judecată.

Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, procurorul din cadrul Procuraturii Edineț a fost achitat de prima instanță. Verdictul fiind dictat de către Judecătoria Edineț. Magistrat a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2017, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii, în acest sens, iar dosarul penal intentat pe numele său a fost transmis în judecată.

Mai exact, procurorul era acuzat că a luat mită de 20 de mii de lei de la o persoană ce era urmărită penal pentru furtul unui telefon mobil. Procurorul l-a asigurat pe infractor că nu va fi tras la răspundere.

Potrivit procurorilor, acesta a primit banii în trei tranșe: prima dată 10 mii de lei, iar ulterior, câte 5 mii, fiind reţinut imediat după primirea ultimei tranşe de bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram