/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Maia Sandu, acuzată că face jocuri ascunse în cazul Aeroportului Chișinău. Răspunsul care i-a blocat pe socialiști

missing
12 noiembrie 2019, ora 11:17

Socialiștii o acuză pe șefa Guvernului că ar încerca să facă jocuri ascunse în cazul Aeroportului Internațional Chișinău și ar da peste cap munca pe care a realizat-o comisia parlamentară de anchetă, care a analizat procesul de concesionare a aeroportului  și a stabilit că acesta a fost dat în concesiune cu grave abateri de la lege și trebuie întors în proprietatea statului.

„Referitor la șmecherii și trișări de la Guvern. Dvs, împreună cu ministrul Economiei Brânzan, vă întâlniți pe ascuns cu Nathaniel Rothschild și ați vorbit cu el că aeroportul trebuie să nimerească în gestiunea nu știu cui, numai nu a statului. Vrem să știm ce ați discutat în secret cu Rothschild și cui ați menit acest activ al statului”, a întrebat deputatul socialist Vasile Bolea în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Maia Sandu i-a blocat pe socialiști după ce a explicat că decizia de întoarcere a aeroportului în proprietatea statului poate fi luată doar de instanțele de judecată, iar Partidul Socialiștilor este cel care nu-și dorește o justiție corectă.

Eu am aflat de această tranzacție din public, după ce presa a scris și acest lucru ne-a îngrijorat. Reîntoarcerea aeroportului și a celorlalte  proprietăți preluate abuziv de la stat se poate face doar prin activitatea procurorului independent și îndepărtând judecătorii corupți. Procuratura trebuie să demonstreze că aeroportul a fost concesionat abuziv și instanța de judecată să spună da. Nu eu pot aduce aeroportul statului. Decizia judecătorului poate face asta. Voi nu vreți reforma justiției”, a punctat Sandu.

Amintim că, în luna august, s-a aflat că firmaNR Investments Ltd”, controlată de elvețianul Nathaniel Rothschild a cumpărat compania offshore „Komaksavia Airport Invest Ltd”, care deține 95% din compania „Avia Invest” ce a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru 49 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram