/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat socialist îl contrazice pe Dodon: „Dacă găsim un compromis, o înaintăm pe Maia Sandu prim-ministră”

missing
12 noiembrie 2019, ora 21:44

Chiar dacă președintele Igor Dodon a spus că în următoarele zile este gata să accepte orice candidatură la funcția de premier, propusă de ACUM și PSRM, cu excepția Maiei Sandu, deputatul socialist Adrian Lebedinschi îl contrazice pe șeful statului și declară că Sandu ar putea fi propusă repetat la conducerea Executivului.

Deputatul socialist speră că Maia Sandu se va întâlni cu cei din PSRM și cu șeful statului la discuții și vor găsi un numitor comun. Iar ulterior, să fie propusă iarăși prim-ministră. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

„Noi am putea să facem coaliție cu Blocul ACUM. Asta precis. Suntem gata să o facem. Săptămâna aceasta eu sper foarte mult că doamna Sandu se întâlnește împreună cu echipa sa, cu domnul președinte, discută, găsim un numitor comun și o înaintăm iarăși ca prim- ministru”, a spus Lebedinschi.

Azi președintele Dodon a declarat că invită mâine, în prima parte a zilei, fracțiunile parlamentare la consultări, pentru desemnarea unui nou premier. La ora 10:00, Dodon îi așteaptă pe deputații din PSRM; la 11:00 – pe cei din Blocul ACUM; la 12:00 – pe deputații din PDM, iar la 13:00 – pe cei din Partidul Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram