/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Premierul României: „Vom continua programul de susținere a cetățenilor R. Moldova, doar dacă vom avea garanția investirii unui Guvern proeuropean”

missing
12 noiembrie 2019, ora 15:50

Blocul ACUM  și Guvernul condus de Maia Sandu au reprezentat o garanție a respectării democrației și drepturilor cetățenilor R. Moldova și o garanție a procesului de integrarea a R. Moldova în Uniunea Europeană, început de frații noștri de peste Prut. Astăzi, autorii moțiunii au pornit pe un drum care nu va duce la o destinație benefică pentru cetățenii R. Moldova, a atenționat premierul României, Ludovic Orban, după demisia Guvernului de la Chișinău.

Decizia ridică extrem de multe semne de întrebare privind evoluția ulterioară a R. Moldova, iar în ceea ce ne privește sigur că o să continuăm orice program de susținere a cetățenilor R. Moldova, dar dacă nu vom avea garanția investirii unui Guvern proeuropean, disponibilitatea noastră de cooperare cu un Guvern va fi foarte mică.

Atrag atenția inițiatorilor moțiunii, care au pornit pe un drum care nu duce spre o destinație benefică pentru cetățenii R. Moldova, că vom privi cu mare atenție orice pas care va fi făcut în R. Moldova”, a declarat Orban.

Și președintele României Klaus Iohannis a făcut o declarație după căderea Guvernului Sandu, prin care a atenționat că decizia împotriva Executivului este împotriva intereselor pe termen lung ale Republici Moldova și a subliniat că sprijinul oferit de România, printre care și cel financiar, va fi acordat doar în interesul cetățenilor și va fi condiționat de către continuarea reformelor și dezvoltarea democrației în R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram