/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ACUM rămâne pe poziții! Ce mesaj au transmis deputații la discuțiile cu Dodon

13 noiembrie 2019, ora 11:57

Blocul ACUM insistă pe candidatura Maiei Sandu la funcția de premier, în eventualitatea încheierii unui nou acord cu Partidul Socialiștilor. Anunțul a fost făcut de deputații Igor Grosu și Alexandru Slusari, după discuțiile pe care le-au purtat cu șeful statului.

„Noi am venit cu un mesaj: elementul destabilizator în situația politică actuală din R. Moldova rămâne a fi Președinția. De aici se pornesc toate: comportamentul, mesajele, pozițiile pe care le-au avut Președinția pe perioada acestor cinci luni de zile. Noi am reiterat că în această funcție poate fi doar Maia Sandu, cu garnitura actuală de miniștri și cu acea agendă pe care Guvernul și-a asumat-o: reforma justiției, depolitizarea instituțiilor de reglementare. Numai în cazul ăsta pot avea loc discuții”, a spus Igor Grosu.

Colegul său de bloc electoral, Alexandru Slusari a adăugat că nu puteau să vină astăzi cu altă strategie, alte deziderate și o altă componență a Guvernului.

„Era altă întrebare foarte importantă care i-am spus-o pe șleau lui Dodon. După ceea ce s-a întâmplat ieri, care sunt garanțiile că nu va interveni președintele țării în actul de guvernare contrar Constituției? Noi facem distincție între PSRM și Igor Dodon. Cu partidul noi comunicam și identificam soluții pe diferite probleme. Factorul destabilizator era întotdeauna Igor Dodon”, a punctat Slusari.

Potrivit deputatului, alegeri parlamentare anticipate nu vor fi, deoarece Dodon vrea un Guvern minoritar: „Dodon Se pregătește tot mai insistent de alegerile prezidențiale din 2020. Zarurile deja au fost aruncate. Se așteaptă Guvern tehnocrat. Ce facem acum sunt doar niște formalități”.

Alexandru Slusari crede că actualul consilier prezidențial al lui Dodon, Ion Chicu nu ar fi o candidatură potrivită pentru funcția de premier: „Eu nu înțeleg ce caută ministrul Finanțelor din Guvernul Plahotniuc, mai ales că noi am văzut gaura în buget de 4 miliarde, care a fost lăsată. De câteva ori a venit cu atacuri în adresa partenerilor externi, a Uniunii Europene. Este variantă proastă pentru R. Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram