După ce Procuratura Generală a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că terenul de pe bulevardul Ștefan cel Mare a ajuns în folosința Partidului Democrat la inițiativa fostului procuror general, Eduard Harunjen, și apoi la o firmă ce i-ar aparține ex-directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Vladimir Baldovici, fostul procuror general a negat vreo implicare în acest caz și a precizat că apariția numelui său  în comunicatul de presă ar fi o eroare. 

Nu este adevărat. Tocmai am vorbit cu conducerea Procuraturii Generale și au înțeles că este o eroare. În primul rând, terenul nu a fost transmis nici lui Baldovici, nici la PD, dar terenul a fost transmis în proprietatea Cancelariei de Stat. Noi am acceptat sub condiția ca să primim acest edificiu. Acest lucru a fost discutat din start cu conducerea Cancelariei de Stat și Guvernului, fiindcă acest drum de acces urma a fi exploatat ca drum de acces pentru alte două edificii care erau deja date în exploatare… Ce a făcut ea mai departe eu personal nu m-am interesat. Nu atrag atenția la astfel de chestii care sunt pre puțin importante pentru situația de astăzi”, a spus Harunjen  pentru TV8.

Într-un comunicat de presă, Procuratura Generală precizează că în 2017, la inițiativa lui Eduard Harunjen, suprafața de 21 de ari a început să fie folosită de PD, care își avea sediul luxos pe strada Armenească, dar și de un SRL, care ar aparține lui Vladimir Baldovici. Astfel, aici fuseseră instalate semafoare, bare de limitare a accesului, camere video de supraveghere și panouri cu acronimul PD, mai spune Procuratura Generală. Baldurovici nu ne-a răspuns la telefon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!