/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mihail Saakashvili: „Moldova din nou a ajuns în partea întunecată a istoriei post-sovietice... Putin a câștigat”

13 noiembrie 2019, ora 00:05

Mihail Saakashvili, ex-președinte al Georgiei, a comentat demisia Guvernului Sandu. Acesta susține că, de astăzi, „Moldova s-a îndreptat din nou spre partea întunecată a istoriei”. El crede că decizia de azi a socialiștilor ar fi fost inluențată de președintele rus Vladimir Putin.

Astăzi, Putin a finalizat o operațiune pentru acapararea puterii în Moldova. La început, el l-a înlăturat, cu ajutorul europenilor și americanilor, pe Plahotniuc, un oligarh care a jefuit poporul Moldovei. Însă, Putin n-a fost mulțumit de faptul că a adus la putere Guvernul Sandu. Acum, cu ajutorul aliaților săi, socialiștii pro-ruși, a eliminat-o pe Maia Sandu, premierul anti-Putin. Moldova din nou a ajuns în partea întunecată a istoriei post-sovietice și asta este foarte trist, pentru că acest popor este unul bun, foarte muncitor, talentat, cu o geografie bună și cu mari perspective dacă scapă de partea sovietică. Acest lucru nu este încă posibil”, precizează ex-președintele Georgiei.

Saakashvili a mai scris pe pagina sa de Facebook că anume prin demisia Guvernului, deputații ACUM au pierdut în fața lui Putin.

„Singurul lucru care se poate de spus este că Maia Sandu este cel mai onorabil prim-ministru din istoria Moldovei și de aceea întreaga clasă coruptă s-a unit împotriva ei. Astăzi, Putin a câștigat, iar poporul din Moldova a pierdut. Dar eu rămân optimist și cred că totul este temporar”, a punctat Saakashvili.

Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați socialiști și democrați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram