/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

ULTIMĂ ORĂ! PSRM susține inițiativa lui Dodon de a fi creat un Guvern tehnocrat

missing
13 noiembrie 2019, ora 16:30

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va susține inițiativa președintelui Igor Dodon de a fi creat un Guvern minoritar, format din oameni apolitici și tehnocrați. PSRM anunță că va purta un dialog cu toți deputații și cu toate fracțiunile parlamentare, pentru a identifica formula optimă pentru învestirea unui Guvern tehnocrat.

Într-un comunicat de presă al formațiunii politice, PSRM subliniază că nu va face o altă alianță sau coaliție cu alte fracțiuni.

”Alegerile parlamentare anticipate vor arunca țara în haos și vor fi dezastruoase social și distructive economic, mai ales în ajunul sezonului rece, când e nevoie de decizii legislative și executive prompte și eficiente, adoptate fără întârziere”, potrivit PSRM.

Tododată, PSRM condamnă Blocum ACUM pentru refuzul de a menține coaliția de guvernare și de a construi un nou Guvern cu oameni noi, aleși prin consens.

”Insistența colegilor din ACUM pe formarea unui Guvern similar celui demis, cu același premier este ridicolă și denotă un infantilism politic și o lipsă de abordare constructivă, conciliantă. Se știe că nu poți intra de două ori în aceeași apă. Nu putem reseta Guvernul cu exact aceiași oameni care au dus la demiterea Guvernului. E un non-sens”, susțin cei de la PSRM.

Reprezentanții PSRM au comentat și condiția Blocului ACUM de a limita împuternicirile politice ale președintelui țării.

”Ne arată că Blocul ACUM este pus pe conflict și are o agendă străină ideii de guvernare comună cu PSRM”, potrivit PSRM.

PSRM o acuză pe Maia Sandu că ar fi provocat intenționat actuala criză politică.

”Asumarea răspunderii în privința procurorului a fost deliberat anticonstituțională, ca să constituie un pretext pentru demiterea Guvernului și ruperea coaliției, deoarece blocul ACUM și doamna Maia Sandu în particular au înțeles că nu sunt capabili să ofere performanță. De aceea, pentru a încheia șirul erorilor și insucceselor la guvernare, pentru a evita compromiterea definitivă în fața partenerilor externi și a propriilor alegători, blocul ACUM a decis să revină în opoziția confortabilă pentru ei”, susține PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram