/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Primărie pustie în satul Drepcăuți. Angajații au încuiat birourile pentru că așa le-ar fi spus fostul primar

missing
13 noiembrie 2019, ora 06:47

Fostul primar al satului Drepcăuți, raionul Briceni, pune bețe în roate noului edil ales. Acesta a încuiat biroul în care a activat și a luat cu el toate bunurile. Culmea este că nici un angajat de-al primăriei nu s-a prezentat la locul de muncă deja de două săptămâni, scrie nordnews.md.

„Ușa și covoarele de pe jos au dispărut. Aici era primarul, iar aici secretarele. Toul e încuiat,” spun oamenii.

Marți, noii aleși locali au venit la ceremonia de investire în funcții, însă, surpriză, au găsit primăria pustie. Nu au putut decât să urce în sala de ședințe pentru a fi numiți oficial în funcțiile de primar și consilieri locali.

Noul primar ales, Angela Rurac spune că fostul șef de la primărie Ghenadie Ioxa refuză să-i dea cheile de la birou, iar angajații instituției nu se prezintă la locul de muncă.

„Sunt închise toate birourile, contabilitatea, biroul secretarului, la fel. Nu poate veni lumea după certificate și nu au unde să le ridice. Fostul primar nici ștampila nu vre să o dea, nici cheia de la birou. Dumnealui a venit cu intenția, acum patru ani, să distrugă satul. Deci, a venit cu interesul pământului. Dumnealui mi-a a zis că nu are nevoie de sat, dar de ștampilă, și atât. Și acum nici nu vrea să o dea, ” a declarat Angela Rurac, primarul satului Drepcăuți.

Consilierii locali susțin că fostul primar a terorizat tot satul și l-a împărțit în două tabere.

„Ar trebui să vină și dumnealui să dea ștampila, să dea primăria în primire noului primar. Dacă nu vrea să activeze, sunt alți oameni care cred că vor activa mult mai bine și vor face ceva pentru sat, dar nu să îl distrugă, așa cum au procedat el timp de 4 ani de zile.”

„Acești patru ani noi am fost agresați de către fostul primar, am fost umiliți, am fost batjocoriți, am scris petiții peste tot. Practic, nu s-au luat măsuri deloc, pentru că este cineva în spatele lui,” spun consilierii locali.

„El este un om imoral, a făcut ca oamenii să fie imorali, toată administrația lui a fost tot imorală, fiind că ei s-au supus orbește, tot ce a cerut el, practic el n-a lucrat ca primar. El a primit bani, pentru că a lucrat contabilul, a lucrat secretara, au lucrat ceilalți.” 

Sătenii speră că noua conducere va lucra în folosul comunității, dar nu pentru propriile interese.

„Poate ea va face dreptate în satul acesta, că mare batjocuri aici s-au mai făcut. Eu sunt femeie bătrână, dar încă așa la noi în sat nu a fost.  Suntem vecini și dacă treс pe lângă mine, nu vorbesc. Asta-i bine?”

„Eu doresc lui Doamna Angela să fie primar, pentru că acești 4 ani la noi nu a fost primar, când veneam primarul nu-i, ori secretara, ori altcineva.”

Ghenadie Ioxa a refuzat să ofere un comentariu jurnaliștilor “Nordnews”, venind doar cu acuzații.

La alegerile locale generale din 20 octombrie, fotoliul de primar al satului Drepcăuți, raionul Briceni a fost obținut de candidata Blocului ACUM, Angela Rurac, cu 55,61 % din voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram