/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Vom avea lecții de fotbal în școli! Un proiect - pilot, implementat în peste 80 de instituții de învățământ

missing
13 noiembrie 2019, ora 15:21

Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat introducerea orelor de fotbal în școli, cu denumirea ”Educația fizică prin fotbal”. Proiectul a fost înaintat de FMF și prevede două ore de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare.

Acest Proiect-pilot va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total vor fi implicați circa 15.000 de copii.

În acest context, Federația de fotbal se obligă să instruiască antrenorii (profesorii de educație fizică și de la clasele primare), în total 166 de antrenori, care, în urma cursurilor de perfecționare gratuite vor primi Licența D FMF. Pe lângă aceasta, Federația va oferi fiecărei școli, gratuit: 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram