/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dosarul autobuzelor: Procurorii au aplicat sechestru de peste trei mln. de lei pe mașinile și apartamentele bănuiților

missing
14 noiembrie 2019, ora 12:18

Procurorii au aplicat sechestru de peste trei milioane de lei asupra automobilelor de lux și apartamentelor care aparțin bănuiților în dosarul achiziționării a 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

„Procurorii au aplicat sechestru asupra bunurilor suspecților în urma ședințelor de judecată din această săptămână. La această etapă a investigațiilor, sunt cercetați patru bănuiți ce dețin funcții de decizie în administrația publică”, informează Procuratura Generală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

În cazul persoanelor juridice care sunt vizate în acest dosar, acestea riscă o amendă de până la 550 de mii de lei, cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Pe opt noiembrie curent, în rezultatul investigațiilor financiare, oamenii legii au pornit o urmărire penală cu privire la spălarea banilor în proporții deosebit de mari în dosarul achiziționării autobuzelor „Isuzu”.

Pe cinci noiembrie, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală al IGP în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat percheziții la Parcul Urban de Autobuze și la domiciliile mai multor funcționari de la Primărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram