/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

”Prime” și ”Canal 2”, sancționate de CA. De ce le-au fost aplicate amenzi de 5 mii de lei

14 noiembrie 2019, ora 10:01

Posturile de televiziune ”Prime” și ”Canal 2” au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului cu amenzi în valoare de câte cinci mii de lei. Decizia a fost luată după ce Raportul de monitorizare a modului de reflectare a campaniei electorale în turul doi al alegerilor locale generale, a arătat că cele două posturi de televiziune nu au asigurat accesibilitatea persoanelor cu deficiențe de auz la programele audiovizuale de știri.

Astfel, au fost încălcate prevederile art. 16 din Codul serviciilor media audiovizuale, care prevede că furnizorii de servicii media sunt obligați să interpreteze în limbajul mimico-gestual cel puțin un program audiovizual de știri din timpul zilnic de emisie, programele audiovizuale de importanță majoră sau cel puțin 60 de minute din timpul lunar de emisie al serviciului media audiovizual.

Supuse monitorizării au mai fost furnizorii naționali ”Moldova – 1”, ”Moldova – 2”, ”Radio Moldova”, ”Radio Moldova Tineret”. Rezultatele monitorizării au atestat că în perioada 21 octombrie – 1 noiembrie, posturile de televiziune supuse monitorizării au difuzat 3118 subiecte, în 1425 dintre ele fiind reflectată activitatea concurenților și candidaților electorali care au acces în turul doi de scrutin.

Consiliul Audiovizualului a examinat și aprobat și Raportul cu privire la volumul de emisie electorală (spoturi, dezbateri și materiale electorale difuzate în cadrul rubricilor special create pentru reflectarea campaniei electorale) și difuzarea spoturilor de educație electorală și informare a alegătorilor în turul al doilea de scrutin la alegerile locale generale din 03 noiembrie 2019, plasată de către furnizorii de servicii media în perioada 21 octombrie – 03 noiembrie 2019. Ambele rapoarte urmează a fi remise în adresa Comisiei Electorale Centrale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram