/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

S-au angajat cu acte false la o companie de transportare a coletelor din Germania și au furat tot ce au putut. Doi moldoveni riscă închisoare

missing
14 noiembrie 2019, ora 11:27

Doi moldoveni riscă ani grei de închisoare, după ce cu acte de identitate românești false, s-au angajat curieri la o companie de transportare a coletelor din Germania, de unde au furat mai multe bunuri în valoare totală de aproximativ 25 de mii de euro. 

Cei doi bărbați se angajaseră la muncă la compania de transportare a coletelor în luna decembrie 2018. Însă, la revenirea lor în țară, zilele trecute, în baza informației parvenite de la autoritățile din Germania, oamenii legii din Moldova au desfășurat în privința lor acțiuni de investigație. Prin urmare, de la aceștia au fost ridicate telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în temeiul bănuielii rezonabile că ar proveni din activitatea infracțională pentru care sunt cercetați.

Totodată, de la domiciliul unuia dintre figuranți au fost depistate și ridicate actele de identitate false utilizate pentru comiterea infracțiunii, dar și bani obținuți din activitatea criminală. Iar o parte din bunurile sustrase au fost ridicate de către angajații Serviciul Vamal în momentul trecerii peste frontiera vamală a bunurilor, care au evitat să le declarare autorităților vamale.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei doi moldoveni riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani, pentru folosirea documentelor oficiale false. Iar în cazul transferării materialelor acumulate în Germania pentru infracțiunea de furt, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 12 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram