/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Usatîi dezvăluie încă un scenariu pe care îl pregătește Dodon

missing
14 noiembrie 2019, ora 08:45

Șeful statului Igor Dodon ar putea obține al doilea mandat de președinte prin votul Parlamentului. Despre aceasta a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” la Jurnal TV.

Dânsul presupune că hotărârea Curții Constituționale (CCM) din 2016 va fi anulată, pentru ca Dodon să ajungă a doua oară în fruntea statului. „Igor Dodon nu mai vrea ca președintele să fie ales direct de către popor, pentru că în așa caz, el nu mai câștigă alegerile niciodată”, a spus primarul de Bălți.

De asemenea, Renato Usatîi este de părere că Igor Dodon va dispune de suficiente voturi în Parlament pentru a obține al doilea mandat de președinte și amintește că până a face alianță cu Blocul ACUM, un astfel de scenariu șeful statului l-a discutat cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

Amintim că, în anul 2016, CCM a declarat neconstituțională legea prin care președintele era ales de Parlament și a revigorat prevederile Codului Electoral, astfel la alegerile prezidențiale precedente șeful statului a fost ales prin vot direct de către cetăţeni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram