/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Nemerenco oferă detalii despre tentativele de trafic de influență pe care le-a făcut deputatul socialist Odnostalco

missing
15 noiembrie 2019, ora 14:22

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, care l-a învinuit în plenul Parlamentului pe deputatul socialist Vladimir Odnostalco că ar fi încercat să facă trafic de influență pentru a obține funcția de vicedirector al Agenției Medicamentului, a scris astăzi detalii pe Facebook.

Nemerenco susține că Odnostalco „a trepătat permanent la minister, cerșând sfere de interese”.

„Dacă alți colegi de-ai lui veneau pentru a se implica în situația unor spitale falimentare, ori în a căuta medici de familie pentru localități rurale, ori alte subiecte legate de problemele oamenilor, dl deputat Odnostalco niciodată nu s-a interesat concret de problemele sistemului, cu excepția medicamentelor (și despre aceasta mă voi pronunța separat), cerea deschis și o să scriu aici în rusă ca să nu distorsionez mesajul lui cumva la traducere”, a scris Nemerenco.

Ex-ministra a descris în detalii cum a cerut Vladimir Odnostalco funcția de vicedirector al Agenției Medicamentului pentru Partidul Socialiștilor, pentru ca ulterior să decidă ei cine o va ocupa. De asemenea, Odnostalco ar fi spus că vrea să ocupe funcția de director al Spitalului Narcologic, pentru că știe problemele din acest domeniu și are un interes mare pentru această funcție. Socialistul ar fi declarat că vrea să controleze totalmente sectorul antidrog și să creeze o agenție în domeniu care să gestioneze tot ce ține de droguri. Socialistul i-ar fi povestit Alei Nemerenco că se ocupă de tratamentul persoanelor dependente de droguri peste hotare.

Desigur, nu a primit nimic. Mai venea cu propuneri sa mă întâlnesc cu diferite persoane de prin țări arabe cointeresați în afaceri în medicina de la noi. De asemenea umbla cu delegații de partid din Cuba cu interese majore de a deschide spitale cubaneze la noi. Bine că nu au reușit și cu Coreea de Nord. De asemenea era mirat de ce nu ma întâlnesc cu companiile farmaceutice. “А зря” se râdea el de naiva de mine care îi răspundea că companiile trebuie să-și depună dosarele la Agenția Medicamentului și nu trebuie să ajungă pe piața locală prin ușa din spate a ministerului. Au mai fost și altele, dar Dumnezeu cu dânșii, îmi e silă să le înșir. Nu a primit niciodată nimic. Nici măcar asigurări. Vedeam cum fierbea socialistul cu intențiile capitaliste din el… Era nevoit să rabde atunci. Acum nu. Acum s-a desfășat”, a concluzionat Ala Nemerenco.

 

Precizăm că, la ședința Parlamentului, când Ala Nemerenco a făcut primele dezvăluiri, deputatul Vladimir Odnostalco nu i-a dat nicio replică.

Interesele ascunse ale unui deputat socialist, dezvăluite de Ala Nemerenco: „Știți cu ce scop mi-ați deschis ușa”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram