/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Chicu a fost felicitat de mai mulți oficialii străini, cu ocazia învestirii în funcția de premier. Mesajul lui Medvedev

missing
16 noiembrie 2019, ora 15:49

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a fost felicitat de mai mulți oficiali străini cu ocazia învestirii în funcția de șef al Executivului. Printre aceștia se regăsesc: omologul său rus, Dmitrii Medvedev, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti și ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Dušan Dacho. 

Șeful Executivului de la Moscova și-a exprimat încrederea că activitatea premierului Chicu și a Cabinetului de miniștri pe care-l conduce va contribui la dezvoltarea dialogului constructiv dintre cele două țări. Prim-ministrul rus i-a urat noului premier de la Chișinău o guvernare plină de realizări în interesul cetățenilor.

La rândul său, Președintele BERD a asigurat că instituția va rămâne un partener de încredere și va susține dezvoltarea economică a Republicii Moldova, inclusiv va ajuta la atragerea investițiilor directe.

În același mesaj, președintele BERD l-a invitat pe primul ministru la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții (Eastern Partnership Investment Summit), care va avea loc la Londra, în data de 22 noiembrie curent.

Totodată, președintele BERD și-a exprimat încrederea că împreună cu Guvernul Republicii Moldova poate fi îmbunătățit climatul investițional și crescut interesul investitorilor în țara noastră.

Și ambasadorul Slovaciei în R.Moldova, Dušan Dacho, i-a urat prim-ministrului un mandat de succes. El și-a exprimat aprecierea înaltă a relațiilor bilaterale și încrederea că evoluția parteneriatului va cunoaște o dezvoltare pe toate dimensiunile odată cu preluarea șefiei Guvernului de către Ion Chicu.

Menționăm  că după ce Delegaţia Uniunii Europene și Ambasada SUA au transmis că regretă demiterea Guvernului Sandu, pe paginile web ale instituțiilor, deocamdată, nu au mai apărut mesaje de felicitare. De asemenea nici pe site-ul oficial al ambasadei României în R.Moldova nu apare nici un mesaj de felicitare pentru Guvernul Chicu.

Amintim că pe 14 noiembrie curent Guvernul condus de Ion Chicu a primit votul de încredere în Parlament. Noul Cabinet de miniștri a fost susținut de 62 de deputați din Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram