/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Un nou sechestru pe banii moldovencei Corina Țurcan, acuzată de spionaj în Rusia. Suma arestată depășește un miliard de ruble

missing
17 noiembrie 2019, ora 15:02

Autoritățile din Federația Rusă au pus sechestru pe mijloace financiare în sumă de 451 de milioane de ruble, care aparțin moldovencei Corina Țurcan, fosta membră a conducerii companiei „Inter RAO” acuzată de spionaj în Rusia. O hotărâre în acest sens a fost emisă de magistrații Tribunalului Lefotorsk din Moscova pe 30 octombrie curent.

Anterior, a fost pus sechestru pe trei conturi bancare ale Corinei Țurcan, în care se aflau peste 500 de milioane de ruble, scrie Tass.ru. Astfel, suma arestată de ruși în cadrul cauzei penale inițiate pe numele Corinei Țurcan se ridică la un miliard de ruble.

Potrivit sursei, instanța de judecată a decis pe 30 octombrie aplicarea sechestrului pe 25,9 milioane de ruble și 529 mii de euro, bani găsiți în timpul perchezițiilor în locuința Corinei Țurcan și în câteva casete de valori pe care aceasta le arenda la o bancă.

Potrivit anchetatorilor, Țurcan a devenit agent al serviciilor de informații din R. Moldova în august 2004. În aprilie 2015, aceasta ar fi obţinut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul Energeticii privind activitatea unor companii energetice pentru cooperare în plan internațional.

Țurcan a fost arestată de agenţii FSB pe 15 iunie 2019 și este învinuită de spionaj. Angajaţii companiei „Inter RAO” sunt martori în acest dosar penal. Femeia neagă acuzațiile și spune că nu cunoaște niciun reprezentant al serviciilor secrete străine și nu a văzut niciodată documentul despre care vorbesc autoritățile ruse privind piața energetică.

Corina Țurcan afirmă că dosarul său a fost deschis la comandă, pentru a fi înlăturată de la conducerea companiei „Inter RAO”, în capitalul social al căreia deține 0,0354%.

Tass.ru mai scrie că femeia a renunțat la cetățenia R. Moldova și deține cetățenia României și pe cea a Federației Ruse.

Corina Țurcan se află în arest. Mandatul a fost prelungit până la mijlocul lunii decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram