/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Litvinenco și Lebedinschi, despre numirea noului procuror general

missing
18 noiembrie 2019, ora 21:21

Doi candidați la funcția de procuror general din cei patru ar fi favoriții președintelui Igor Dodon. Iar unul dintre aceștia ar urma să fie numit în fucție pentru a nu adresa întrebări „cu privire la suspiciunile legate de anumite lucruri mai puțin legale pe care le-a îndeplinit șeful statului”. Asta a declarat deputatul ACUM Sergiu Litvinenco, fără a spune nume concrete. 

„Sunt doi candidați. Dar bine… puteți să vă uitați rezultatele evaluărilor și o să vă dați seama foarte bine. Eu risc acum să anticipez din start lucrurile, ieșind din aceste punctaje și având în vedere că membrii Comisiei de evaluare delegați de socialiști niciodată nu sunt obiectivi. Ei când se duc în comisie au tema pe acasă. Lor li se spune: „Nu te uita care este prestația candidaților. Punctează maxim pe acesta”, a spus Litvinenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

În replică, deputatul socialist Adrian Lebedinschi a declarat că „trișează domnul Litvinenco”. „Foarte bine etichetați pe cineva neștiind cine este persoana”.

„Acest procuror general ales va fi unul de buzunar al domnului Dodon, care niciodată nu îi va pune întrebări cu privire la suspiciunile legate de anumite lucruri mai puțin legale pe care le-a îndeplinit”, a adăugat Litvinenco.

De partea cealaltă, Lebedischi a declarat că și-ar dori foarte mult ca noul procuror general să fie ales anume Alxandr Stoianoglo.

„Îl cunosc de foarte mult timp. Eu mi-aș dori mult ca Consiliu Superior al Procurorilor să-l aleagă anume pe domnul Stoianoglo. Nu sunt convins de aceasta, dar eu personal știindu-l ca profesionist chiar mi-aș dori să fie. Eu nu știu cine-s ceilalți candidați”.

Din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, comisia a selectat patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Oleg Crîșmaru ,Vladislav Gribincea , Veaceslav Soltan și  Alexandr Stoianoglo.  Presa a scris anterior că ultimul ar fi favoritul socialiștilor.

Amintim că ex-ministra Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului, motivând că nu ar fi fost obiectiv.

Anterior, presa a scris că favoritul socialiștilor la funcția de procuror general ar fi ex-deputatul Alexandr Stoianoglo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram