/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ședințele Primăriei vor avea loc în condiții open space! Actualul sediu ar putea fi transformat în muzeu

18 noiembrie 2019, ora 10:30

Angajații Primăriei municipiului Chișinău s-ar putea muta curând din actualul sediu. Primarul Ion Ceban a anunțat la ședința operativă de astăzi că își dorește ca întreg efectivul Primăriei capitalei să muncească în condiții open space. În acest context, roagă agenții economici care dispun de un asemenea spațiu, să îl ofere primăriei în chirie.

”Ne dorim ca primăria sa fie la un click distanță pentru oameni. Vom lucra într-un format corporativ, unde vom sta cot la cot, cu camere de luat vederi. Suntem gata să oferim aceleași surse pe care le cheltuim acum”,  a subliniat Ion Ceban.

Potrivit edilului capitalei, în prezent, sunt cheltuite lunar 40 de mii de lei pentru întreținerea clădirii Primăriei Chișinău pe timp de vară, în timp ce în sezonul rece, cheltuielile se ridică 240 de mii de lei.

Totodată, Ceban își propune restaurarea clădirii Primăriei, despre care spune că este un patrimoniu cultural.

”Una din idei ar fi să lăsăm aici sala de protocol și biroul primarului pentru tradiție iar această clădire să o transformăm în muzeu de științe pentru copii de exemplu, dar discutăm”, a menționat Ion Ceban.

Primarul a mai declarat, de asemenea, că în cel mult un an, primăria urmează să fie digitalizată.

”De la servicii și finalizând cu ceea ce facem pe intern. De azi, unii specialiști deja vor veni ca să verifice clasificatoarele de date”, a spus Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram