/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Au stors de bani și deposedat de mașină un bărbat, pentru un motiv inventat. Momentul reținerii a trei indivizi

missing
18 noiembrie 2019, ora 13:48

Trei persoane au fost reținute de procurorii PCCOCS fiind învinuite că au pretins de la un cetățean peste două mii de euro și l-au deposedat de mașină, în calitate de garanție. 

Motivul infracțiunii de șantaj a fost unul inventat de către învinuiți: aceștia au pretins că victima – un bărbat cu vârsta de 32 de ani din Chișinău – i-ar fi denunțat autorităților din Rusia că aceștia ar fi comis o infracțiune. Indivizii l-au maltratat fizic, iar pentru ”soluționarea conflictului” au pretins și primit de la victimă, în mai multe tranșe, o mie de euro și două mii de lei, iar suplimentar suma de o mie de euro. După ce i-au luat și automobilul, o Alfa Romeo, indivizii au amenințat victima cu bătaia dacă se adresa instituțiilor de drept.

Unul din cei trei bărbați a fost reținut joi, în Chișinău, în momentul primirii de la victimă a unei tranșe de bani.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile figuranților implicați în comiterea infracțiunii. Prin urmare, oamenii legii au ridicat arme, muniții, substanțe narcotice de tip marijuana și pastile „extasy”, precum și telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informații utile urmăririi penale, dar și alte obiecte ce pot servi drept mijloace de probă. În rezultatul perchezițiilor, au fost reținuți ceilalți doi învinuiți.

Unul dintre indivizi a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 20 de zile, iar ceilalți doi se vor afla în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă li se va demonstra vinovăția în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram