/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ion Chicu, la întâlnirea cu șeful „Gazprom”: „Nu vom admite majorarea tarifelor pentru gazele naturale”

missing
20 noiembrie 2019, ora 16:37

Noul Guvern de la Chișinău nu va admite majorarea tarifelor pentru gazele naturale, dă asigurări premierul Ion Chicu, care a avut astăzi o întrevedere la Moscova cu directorul companiai „Gazprom”, Alexei Miller.

Părțile au analizat mai multe chestiuni: alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

Alexei Miller a menționat că „Moldovagaz” achită în prezent consumul curent de gaze în măsură deplină. Președintele „Gazprom” a enumerat scenariile tehnice existente pentru furnizarea gazelor naturale în Republica Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

„Prim-ministrul i-a mulțumit lui Miller pentru o informare detaliată, apreciind optimismul și deschiderea conducerii „Gazprom”. Premierul Chicu a precizat: „Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram