/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

UPDATE: Ședința în privința urmării penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat, amânată. Motivul

missing
20 noiembrie 2019, ora 11:30

UPDATE: 11:30 Ședința în care urma să fie examinat recursul membrilor fostului Guvern Filip în privința urmării penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat a fost amânată. Următoarea ședință urmează să aibă loc abia la 11 decembrie.

Ședința a fost amânată pe motiv că din completul de judecată face parte cumnatul fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Urmează a fi ales un alt judecător în locul lui Morozan.

Avocatul deputatului Pavel Filip a considerat că nu este nevoie de recuzarea judecătorului.

UPDATE: 09:52 Curtea de Apel va examina astăzi, 20 noiembrie, la ora 11:00, recursul membrilor fostului Guvern Filip în privința urmării penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat. Aceștia au contestat actul procesual prin care a fost pornită urmărirea penală.

Completul de judecată va fi format din următorii magistrați: Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu. Potrivit Procuraturii Generale, raportor pe această cauză a fost desemnat „aleatoriu”, cumnatul lui Vladimir Plahotniuc, judecătorul Ghenadie Morozan.

Recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern: Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram