/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Judecătorul Melniciuc a revenit la muncă, după doi ani de pauză

20 noiembrie 2019, ora 23:05

Primul judecător acuzat de îmbogățire ilicită, Oleg Melniciuc, a revenit la muncă după ce a stat doi ani în concediu pentru îngrijirea copilului. Magistratul a fost surprins de jurnaliștii de la site-ul anticoruptie.md. El activează la Judecătoria Chișinău, pe rolul căreia se află dosarul privind îmbogățirea ilicită.

Oleg Melniciuc a declarat că a revenit la muncă pentru că i-a expirat concediul de îngrijire a copilului, dar și concediul pentru mai mulți ani. Întrebat despre dosarul privind îmbogățirea ilicită, magistratul a precizat că se află în instanță, fiind la etapa examinării probelor.

Oleg Melniciuc a început să fie cercetat pentru îmbogățire ilicită în vara anului 2017. Magistratul este acuzat că, în perioada 2013 –2017, ar fi inclus intenţionat date incomplete în declaraţia de avere și că ar fi deținut bunuri valoarea cărora depăşeşte cu mult mijloacele dobândite. Anul trecut, Procuratura Anticorupție i-a intentat un nou dosar, pentru trafic de influență. Urmărirea penală mai continuă. Judecătorul și-a luat concendiu de îngrijire a copilului la scurt timp după reținere.

În luna martie 2019, acesta a expirat, însă magistratul nu a ieșit la muncă, luându-și concediu deja din cont propriu. A fost o necesitate, a precizat Melniciuc pentru TV8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram