/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Șapte asociații obștești au primit mașini din partea UE

missing
20 noiembrie 2019, ora 23:14

Șapte asociații obștești din țară au primit câte un autovehicul specializat, datorită cărora vor putea ajunge la mai mulți copii nevoiași sau persoane cu dizabilități severe. Automobilele au fost procurate din bani oferiți de către Uniunea Europeană și au costat peste 75 de mii de euro. Acestea sunt adaptate pentru a putea transporta oamenii cu nevoi speciale, iar cheile au fost înmânate în cadrul unei ceremonii.

Cinci dintre cele șapte autovehicule au fost oferite asociațiilor obștești din Taraclia, Cantemir, Glodeni, Leova și Dondușeni. În parteneriat cu autoritățile locale publice, organizațiile oferă asistență socială și suport la domiciliu copiilor și adulților cu dizabilități severe și familiilor lor, prin intermediul Echipa mobilă.

DANIELA DÂRZU, DIRECTOR DE PROIECT, ASOCIAȚIA „ARMONIE PLUS”, LEOVA

Autoturismu  pe care l-am primit prin intermediul grantului UE și SOROS va fi folosit pentru a ajunge în cele mai îndepărtate zone din raion.

Un alt autovehicul va ajunge la Telenești prin intermediul Fundației Creștine „Titus”, care va extinde serviciile centrului de zi „Diamant”, iar unul a fost procurat pentru dezvoltarea serviciului „Îngrijire Socială” din raionul Ungheni.

TUDOR RĂDEANU, ȘEF DIRECȚIE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, UNGHENI

Automobilul respectiv va fi dotat cu aparataj pentru a ridica persoanele cu cărucior. La nevoie vor fi transportate. Însuși proiectul a apărut reieșind din nevoile beneficiarilor. Știm că în mediul rural nu sunt toate condițiile, multe persoane nu au capacitatea să se autoîngrijească.

La ceremonie a fost prezent și șeful delegației UE, care a declarat că societatea civilă este o forță capabilă să miște reformele și să sporească eficiența instituțiilor publice.

PETER MICHALKO, ȘEFUL DELEGAȚIEI UE

Este important ca și cei care nu au șanse atât de mari precum alți cetățeni să aibă posibilitatea de a se bucura de viață și de servicii la care trebuie să aibă acces.

Donația celor șapte autovehicule face parte dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, fiind implementat de Fundația Soros-Moldova, care, la fel, a contribuit cu bani. În cadrul acestuia, 33 de organizații locale beneficiază de granturi pentru crearea și menținerea de servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale, psiho-sociale și copiilor din grupuri vulnerabile. Cele șapte autovehicule au costat, în total, 75 de mii, 500 de euro.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram