/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Vadim Brînzan „desființează” promisiunile lui Ion Chicu, făcute după negocierile de la Moscova

missing
21 noiembrie 2019, ora 08:17

Fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, critică declarațiile făcute de prim-ministrul Ion Chicu, revenit ieri de la Moscova, unde a purtat negocieri cu oficialii ruși pe mai multe domenii. Brînzan afirmă că majoritatea înțelegerilor cu care s-a lăudat Chicu au fost făcute de membrii Guvernului Sandu, iar predecesorii nu fac decât să strângă laurii.

„Tot în afară de munițiile de la Cobasna și cele 500 de milioane, care sunt o invenție totală, deja a fost negociat de Guvernul nostru. Nu am găsit nimic nou ce a adus Chicu de la Moscova”, a comentat Brînzan în platoul emisiunii „Politica” de la TV8.

Ex-ministrul economiei le-a luat pe rând:

1. „Nu putea să negocieze un preț redus la gaze. Prețul oricum avea să fie modificat de la 1 ianuarie, deoarece formula de calcul se face cu nouă luni în urmă. Prețurile au scăzut pe piețele internaționale și, respectiv, o să scadă de la 1 ianuarie. Asta nu este meritul lui Chicu și al „Gazpromului”. Asta formula așa lucrează și punct.

2. „Permisele pentru transportatori le-am negociat cu două săptămâni în urmă, când ne-am întâlnit cu partea rusă. Asta se negociază direct cu Ministerul Transporturilor. Dl Chicu spune că vor fi suficiente autorizații. Nouă ne trebuie 30 de mii pe an. El are 30 de mii? Nu are de unde să le aibă. Vreau să văd cât concret o să aducă dl Chicu”.

3. „Despre produsele fără taxe vamale…normal că e fără aplicarea taxelor. Noi sunt parte a CSI-ului, avem Acord de liber schimb.

4. „Cu 500 de milioane de dolari astea sunt povești cu zâne. Rușii au embargouri și singuri au nevoie de capital și o să investească în R. Moldova? Dacă trebuie baze militare, 500 de milioane de tancuri, probabil că da, dar 500 de milioane de dolari în proiecte de infrastructură astea sunt povești”.

Vedeți mai jos ce promisiuni a făcut Ion Chicu ieri-seară, când s-a întors de la Moscova.

Promisiunile lui Chicu după vizita la Moscova: Gaz mai ieftin, autorizații suficiente pentru transportatori  și credite de jumătate de miliard de dolari de la ruși

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram