/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ UPDATE: Cinci medici de la Centrul de Medicină Legală, plasați în arest la domiciliu

missing
21 noiembrie 2019, ora 14:48

UPDATE: 14:48 Cinci medici de la Centrul de Medicină Legală au fost plasați în arest la domiciliu, iar altei persoane i-a fost aplicată măsura provizorie sub control judiciar. Declarațiile aparțin procurorei Ina Frunză. 

Se instrumentează o cauză penală referitor la reprezentanții CML. Referitor la faptul dat, au fost înaintate de către procurori șase demersuri privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest în privința a șase învinuiți. Ca rezultat al examinării de către instanța de judecată a demersurilor în cauză, au fost admise parțial, fiind aplicate măsurile preventive sub formă de arest la domiciliu în privința a cinci învinuiți. O persoană fiindu-i aleasă o altă măsură provizorie sub control judiciar” a spus Ina Frunză.

Procurora nu a putut spune dacă învinuiții își recunosc sau nu vinovăția.

Alți patru medici colaborează cu ancheta şi sunt cercetați în stare de libertate.

UPDATE: 11:37 Unul din medicii care a fost suspectat că ar fi organizat o schemă infracțională prin intermediul căreia ar fi dobândit ilegal bani prin „trucarea” certificatelor de expertiză judiciară, a fost eliberat. Bărbatul a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. 

„- Pentru ce ați fost acuzat? – Fără comentarii vă rog”, a spus bărbatul.

UPDATE: 10:08 Șase din cei zece medici de la Centrul de Medicină Legală, învinuiți că ar fi pretins bani pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză , întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții au fost aduși la Judecătoria sectorului Ciocana.

Unul dintre medici a refuzat să spună dacă își recunoaște sau nu vina.

Potrivit procurorei Ina Frunză, la moment se examinează măsurile preventive ale acestora.

Magistrații sunt în deliberări și se vor pronunța mai târziu.

Ieri procurorii au anunțat că vor cere instanței de judecată arestarea preventivă a șase legiști din cei zece, reținuti acum trei zile. Patru din ei colaborează cu ancheta şi urmează să fie cercetați în stare de libertate.

Vezi și:

Procurorii au ridicat bijuterii din aur, care ar fi aparținut morților, din casele celor de la Centrul de Medicină Legală

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram