/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Al doilea lot de vaccin antigripal, ce conține 50 de mii de doze, a ajuns în țară

22 noiembrie 2019, ora 20:10

Cel de-al doilea lot de vaccin antigripal a ajuns în țară în urmă cu două zile. Acesta conține 50 de mii de doze, care urmează să fie repartizate în centrele de sănătate.

Prioritar, vor fi vaccinate toate grupurile profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, preponderent lucrătorii medicali.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Persoanele vaccinate sunt mai puțin expuse riscului de a dezvolta forme severe de boală.

Pentru a evita să ne îmbolnăvim sau să îi molipsim pe alții, medicii recomandă să ne spălăm regulat pe mâini, să folosim batiste atunci când tușim sau strănutăm, să ne alimentăm sănătos și să facem mișcare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram