/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Emanoil Ploșniță, reales președinte al Uniunii Avocaților

22 noiembrie 2019, ora 18:18

Emanoil Ploșniță a fost reales președinte al Uniunii Avocaților. Pentru candidatura acestuia și-au dat votul 156 de avocați participanți la Congresul Avocaților, care a avut loc astăzi la Chișinău.

La președinția Uniunii Avocaților au mai aspirat Angela Istrate, Victor Panțîru, Vitalie Țaulean și Dorin Popescu.

Președintele Uniunii Avocaților este ales prin vot secret, cu majoritatea absolută de voturi, de către Congresul Avocaților, pe un termen de doi ani, dintre avocații cu o vechime în profesie de cel puțin cinci ani. Una și aceeași persoană poate fi aleasă președinte al Uniunii Avocaților pentru cel mult două mandate consecutive, potrivit IPN. Președintele Uniunii Avocaților poate fi revocat de Congresul avocaților în aceleași condiții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram