/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO. VIDEO/ Percheziții la un hotel din capitală. Administratorii au prejudiciat statul cu peste 3 milioane de lei

missing
22 noiembrie 2019, ora 11:43

Administratorii unui hotel din capitală au prejudiciat statul cu peste trei milioane de lei. Aceștia au tăinuit sau au inclus în documente cu date false, privind veniturile sau cheltuielile hotelului. Oamenii legii au mai făcut percheziții în sediile la doi agenți economici.

Descinderile au fost făcute ieri. Polițiștii au ridicat: suporturi electronice, bani nejustificați de aproximativ 100.000 lei, acte de evidență dublă a contabilității, înscrisuri de ciornă și alte acte de evidență contabilă ce confirmă desfășurarea activității de întreprinzător cu abateri de la legislație.

De asemenea, a fost sigilată o încăpere în care se aflau bunuri de mică valoare și scurtă durată (albituri, prosoape, perne, umbrele, mese și accesorii pentru mobilier) în privința cărora nu au fost prezentate acte de proveniență.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 350.000 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani. Aceștia vor fi privați de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amenda de până la 800.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram