/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Stamate: Socialiștii își doreau doi membri în Comisia care a preselectat candidații la funcția de procuror general

22 noiembrie 2019, ora 07:39

Partidul Socialiștilor dorea ca în componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general să se regăsească un membru din partea Președinției, iar altul din partea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

Fosta membră a Cabinetului de miniștri a spus că din start a propus socialiștilor ca pentru selectarea procurorului general să fie formată o Comisie alcătuită doar din experți, fără niciun reprezentant politic, fie din partea Ministerului, Parlamentului, Președenției sau a Guvernului.

Această echipă trebuia să ajute Ministerul Justiției să propună Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) o listă scurtă de candidați.

„S-a discutat foarte mult această opțiune, însă socialiștii au refuzat din start. Ei își doreau să aibă doi membri în Comisie. Unul din partea Președinției și altul din partea Parlamentului. Cu mare greu i-am convins ca să fie înaintat doar un singur membru din partea Președinției”, a declarat Olesea Stamate.

Amintim că Stamate urma să anuleze rezultatul concursului organizat de Ministerul Justiției, însă nu a făcut-o pentru că acest concurs avea să fie anulat prin efectul legii pentru care fostul Guvern și-a asumat răspunderea și care prevede că fosta prim-ministră Maia Sandu avea dreptul să înainteze CSP-ului o listă de candidați pentru desemnarea procurorului general.

La scurt timp după aceasta, Partidul Socialiștilor a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu care a fost susținută în Parlament cu votul democraților.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram