/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ziarul de Gardă: Miniștrii milionari din Guvernul Chicu

missing
22 noiembrie 2019, ora 10:31

Noul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, împarte cu sora și cumnatul său o vilă de tip duplex, iar ministrul de Interne Pavel Voicu stă la rândul său într-o casă luxoasă pe care a construit-o în perioada în care exercita funcții publice. Imobilul respectiv a fost construit în perioada în care terenul era înregistrat pe numele părinților ministrului și i-a fost donată la câteva luni după ce a fost dată în exploatare.

Vila premierului Ion Chicu

Vila premierului Ion Chicu locuiește într-o vilă din Durlești, în Întovărășirea Pomicolă ”Struguraș”. Imobilul are o suprafață de 155 de metri pătrați și a fost construit în anii 2014 – 2015 de către Gheorghe Ursoi, cumnatul lui Ion Chicu. În octombrie 2015, în urma unui contract de împărțire în natură a imobilului ce se afla în proprietate comună, familiei Chicu i-au revenit 77,9 metri pătrați, iar familiei Ursoi 77,7 metri pătrați.

Din 2013, soții Ion și Aliona Chicu dețin, în imediata vecinătate a clădirii, un lot de teren cu o suprafață de 6,4 ari. Vila familiei Chicu a fost achiziționată în perioada în care, potrivit CV-ului său, acesta era consultant în managementul finanțelor publice în diferite proiecte – Ministerul Finanțelor, ECORYS sau Banca Mondială, iar soția sa, angajată în cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, fiind de peste 20 de ani medic în cabinetul de ultrasonografie.

În noiembrie 2017, la doi ani după ce a intrat în posesia vilei din Durlești, familia Chicu a vândut fiului, Ștefan Chicu, un apartament de 92 de metri pătrați din Chișinău, bun pe care Ion și Aliona Chicu l-au dobândit în anii 2004-2006, în urma unui contract de investiție. În perioada 2006-2016, apartamentul a fost pus în gaj pentru un credit de 260 mii de lei la Moldova-Agroindbank. Familia Chicu deține, pe lângă vila din Durlești, un teren de 6,4 ari din imediata apropiere a imobilului, pe care este amplasat un foișor, alte două terenuri agricole și un automobil Suzuki Vitara, fabricat și achiziționat în 2015. Totodată, Ion Chicu figurează în calitate de co-fondator la două companii: „Tandem-Lux” SRL și SRL „Adamin” – ambele fiind însă nefuncționale.

Gheorghe și Aliona Ursoi, cumnatul și, respectiv, sora lui Ion Chicu, cei cu care premierul împarte duplexul în care locuiește, sunt sau au fost și ei angajați la stat.

Casa de la Durlești a lui Pavel Voicu

Noul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, locuiește într-o casă amplasată, ca și cea a premierului, tot la Durlești. Imobilul cu două etaje a ajuns în posesia familiei ministrului în urma unei donații de la părinții săi, locuitori ai satului Măcărești, raionul Ungheni.

Ana și Feodosie Voicu, părinții ministrului, au cumpărat terenul pe care astăzi se înalță casa în 2007, pe când aveau 57 și, respectiv, 62 de ani. Vânzătorul terenului a fost Ion Stratulat, fostul polițist împușcat în 2011 la o terasă din capitală în urma unui conflict cu sportivul Ion Șoltoianu.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă

Vezi și:

Trei miniștri din Guvernul Sandu și-au făcut publică averea: zeci de mii de euro în conturi, apartamente și mașini scumpe

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram