/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

A asistat, dar nu a participat la protestul PD-ului cu aruncarea de curcani! Chicu, despre ultima oară când l-a văzut pe Plahotniuc

missing
26 noiembrie 2019, ora 10:06

Noul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, a asistat doar la protestul din iunie al Partidului Democrat (PDM) din Piața Marii Adunări Naționalei (PMAN) care s-a finalizat cu aruncarea curcanilor peste gardul Președinției și la care s-a cerut demisia președintelui Igor Dodon, care l-a numit peste câteva luni în funcția de prim-ministru. Chicu zice că a participat la acel protest în calitate de membru al Cabinetului de Miniștri, întrucât de sus veniseră indicații că trebuie în așa mod să îndemne oamenii la calm, totuși, după manifestațiile din PMAN acesta spune că s-a întors la locul de muncă și nu a participat la marșul spre Președinție. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4. 

„Eu am fost prezent la PMAN, pentru că am fost informați ca membrii Guvernului să vină să liniștească lumea, să spună că trebuie să păstrăm calmul. Am fost în PMAN, dar imediat după ce s-a finalizat evenimentul din PMAN m-am dus la Ministerul Finanțelor, la locul de muncă, pe urmă am aflat în ce au degenerat toate aceste manifestații, s-au dus la Președinție, nu mai știu unde au fost, cu acele măsuri absolut dezgustătoare”, spus șeful Cabinetului de Miniștri.

Ion Chicu susține că anume în acea zi l-a văzut ultima oară pe fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc: „Eu nu comunicam atât de des, o data pe săptămână se petreceau ședințe la sediul PDM la care participau miniștri care promovau proiecte importante, pentru a obține suportul PDM, comunicare alta decât în cadrul acestor ședințe eu nu am avut cu Vlad Plahotniuc”. 

„Vladimir Plahotniuc probabil își culege rezultatele modului în care și-a organizat activitatea, sunt foarte multe întrebări din partea organelor de stat. Toți suntem egali în fața legii (…). Este absolut necesar ca toți, și viitorii, și actualii politicieni, să învețe din lecțiile precedenților”, a mai spus premierul.

Protestul Partidului Democrat la care s-au aruncat peste gardul Președinției curcani a avut loc pe 9 iunie 2019, la o zi după ce socialiștii, în frunte cu Igor Dodon, au anunțat că vor crea o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM. La acel protest, la care a și participat majoritatea liderilor PDM, au fost scandate lozinci anti-Dodon; președintele fiind numit trădător și cerândui-se demisia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram