/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Scriitoarea basarabeană Tatiana Țîbuleac, decorată de președintele României, Klaus Iohannis, cu ordinul „Meritul Cultural”

01 decembrie 2019, ora 15:25

Scriitoarea din Republica Moldova Tatiana Țîbuleac a fost decorată de președintele României Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A. Ordinul a fost semnat în contextul marcării Zilei Naționale a României.

Scriitoarei basarabene stabilită la Paris i-a fost acordată această distincție „în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată creaţiei literare, pentru talentul şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii sale, dobândind recunoaştere la nivel european”, se menționează într-un comunicat al Președinției române.

Cu prilejul Zilei României, Klaus Iohaniis a semnat alte zeci de de ordine de decorare, pentru personalități marcante ale poporului român. Ordinul Național „Steaua României” în grade de Mare Ofiței i-a fost oferit Madlenei Șerban directoarea Fundației Europene de Formare, iar Ordinul Național „Steaua României” în grade de Cavaler i-a fost acordat lui Sorin Mihai Cîmpeanu, profesor universitar, doctor, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor şi preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram