Fosta ministră a Sănătății afirmă că în spitalele din republică există numeroase conflicte de interese cărora a încercat să le pună punct prin modificarea legislației, cu aplicarea unor interdicții directorilor de spitale să-și angajeze rudele. Potrivit Alei Nemerenco, noua guvernare ar vrea să renunțe la această prevedere, dar și la alta care interzice administratorilor de spitale să desfășoare activitate medicală, inclusiv operații.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Nemerenco a adus exemplul Spitalului Republican, unde directorul și-ar fi numit cumnatul în funcția de vicedirector „pentru securitatea obiectului”.

Fosta ministră a Sănătății spune că a avut discuții cu directorul spitalului, Anatol Ciubotaru căruia i-ar fi spus că nu e nevoie de un vicedirector pentru securitate și i-a propus să-l demită pe acesta și să numească un adjunct pentru alt domeniu.

De la minister mi-au spus: dvs ați atentat la funcția cumnatului directorului”, a dezvăluit Nemerenco.

Potrivit informațiilor plasate pe pagina web a Spitalului Republican, funcția de „vicedirector exploatare și securitatea obiectului” este ocupată de Grigore Bobeico.

Instituția medicală mai are încă trei vicedirectori: pe domeniul medical, domeniul sanitar și pe știință.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!