/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Gaiciuc îi numește demagogi pe deputații ACUM: „Au scos ideile din context pentru a manipula opinia publică”

missing
02 decembrie 2019, ora 13:48

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, îi acuză pe deputații Blocului ACUM de demagogie și manipularea opiniei publice și afirmă că moțiunea pe care au depus-o aceștia în Parlament împotriva sa nu ar fi argumentată.

Ministrul mai spune că declarațiile despre Donbas, la care au făcut referire deputații au fost rupte din context cu scopul de a manipula.

„Mă întristează să văd cum nişte parlamentari din Blocul ACUM, plătiţi să facă legi pentru o viaţă mai bună a cetăţenilor, fac circ geopolitic pe banii cetăţenilor şi se joacă de-a deputații. Nu le voi răspunde acestor demagogi, pentru că ei nu răspunsuri caută, dar spectacol în Parlament.

…În mod intenționat, autorii moțiunii au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând să manipuleze opinia publică, să inducă in eroare societatea prin scoaterea din context a ideilor pe care le-am expus în cadrul conferinței respective. O spun clar, ca să nu mai fie loc de speculaţii: ca cetățean, militar în rezervă și ministru al Apărării, am respectat și voi respecta întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris Victor Gaiciuc într-o postare pe Facebook.

„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a contribui la buna cooperare între Republica Moldova şi Ucraina, pentru ca împreună să contribuim la întărirea securităţii în regiune, în interesul cetăţenilor noştri, cărora avem datoria să le asigurăm un trai în liniște şi pace. Iar celor care încearcă să dezbine societatea cu astfel de moțiuni manipulatoare, le transmit că vor eșua în demersul lor îndreptat împotriva cetăţenilor şi a țării. Armata Națională nu se va lăsa atrasă în astfel de show-uri politice, dar va continua să rămână doar în slujba cetăţenilor săi.

La ședința de vineri, deputații Blocului ACUM au depus în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Detalii mai jos.

 

Deputații ACUM au depus o moțiune împotriva ministrului Apărării

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram