/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Stamate, despre lipsa lui Nagacevschi de la ședințele CSM: „Îl protejează pe Sternioală”

03 decembrie 2019, ora 12:05

Ministrul Justiției Fadei Nagecevschi nu se prezintă la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a-l proteja pe judecătorul Oleg Sternioală, pe care CSM urmează să-l lipsească de imunitate, pentru a fi cercetat penal. Asta crede fosta ministră a Justiției Olesea Stamate, care a comentat situația după ce a eșuat, în această dimineață, o nouă ședință a CSM-ului din lipsă de cvorum.

„Când trebuie să-l protejeze pe Sternioală (probabil și alți prieteni din sistem), când trebuie să ducă încet încet situația spre o nouă adunare a judecătorilor, ca să poată trage sfori sa fie aleși alți judecători, mai obedienți, în CSM, el se face că plouă. Care Comisia de la Veneția? Care independență a justiției și ale organelor de autoadministrare?”, a scris Stamate pe Facebook.

Aceasta susține că asupra judecătorilor care nu au participat la adunările anterioare se fac presiuni. Stamate prezintă și un document care arată cum magistratul Victor Sandu, de la Judecătoria Ciocana este verificat când vine și pleacă de la birou.

„Judecătorii onești și profesioniști cum au lucrat așa și continuă să lucreze, și sunt sigură ca nu simt vreun impas, decât, spre regret, presiuni din partea celor ce nu au reușit să-i atragă în jocurile politice.

Ministrul „tehnocrat și apolitic” execută ordinele de sus și nici nu-și pune întrebări referitoare la impactul acțiunilor sau inacțiunilor sale”, a concluzionat Olesea Stamate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram