/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un fost angajat ”FULGER” și unul de la IP Hâncești, cercetați penal pentru trafic de influență

missing
03 decembrie 2019, ora 09:54

Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială ”FULGER” și un fost angajat al IP Hâncești sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Acțiunile ilegale ale celor doi au fost documentate în perioada anilor 2018-2019 de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hânceşti a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hânceşti a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” şi „E”,, fără a susține examenele de calificare.

În privința acestora au fost inițiate două cauze penale pentru trafic de influență. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amendă de până la 150 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare.  

În timpul documentării, fostul angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a IGP al MAI activa în cadrul Detașamentului nr.3 al BPDS „FULGER” al IGP, iar fostul angajat al IP Hîncești a fost dat în căutare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram