/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Judecătorul Oleg Sternioală a depus cerere de demisie

missing
04 decembrie 2019, ora 22:13

Magistratul Curții Supreme de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ. Despre aceasta a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. 

„Oleg Sternioală deja a depus cererea de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ”, a spus Fadei Nagacevschi.

De asemenea, ministrul a spus că sunt simple speculații acuzațiile fostei ministre a Justiției Olesea Stamate, precum că l-ar proteja pe judecătorul Oleg Sternioală, care ar urma să fie lipsit de imunitate printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a putea fi cercetat penal și, eventual, arestat.

Amintim că CSM i-a ridicat imunitatea judecătorului Oleg Sternioală, la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, pentru anchetarea bănuitului pentru acțiuni de spălare de bani. Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior instanța de judecată a respins solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram