/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Știrile zilei, pe TV8.md: Despre ce a vorbit azi în public Filat, cine e noul șef al Poliției de Frontieră și cu ce s-au soldat perchezițiile de la „Metalferos”

04 decembrie 2019, ora 23:08

Fostul premier Vlad Filat a ieșit în fața presei la prima sa conferință după eliberarea din detenție, la „Metalferos” s-au făcut percheziții, Constantin Botnari și-a depus mandatul de deputat, iar Poliția de Frontieră are un nou șef. Citiți cele mai importante știri ale zilei, pe TV8.md.

Filat a ieșit în public pentru prima oară de când a fost eliberat condiționat

Foto: Privesc.eu

Fostul premier Vlad Filat a avut azi prima sa conferință de presă de când a ieșit la libertate. Acesta a explicat în ce condiții a fost eliberat și le-a transmis un mesaj foștilor săi oponenți politici: Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Cine a decis că Plahotniuc are nevoie de a doua identitate?

Foto: PDM

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, ex-coleg de partid cu Vlad Plahotniuc, ar fi fost cel care a emis o decizie prin care i s-a permis lui Plahotniuc să aibă identitate dublă, spune șeful statului Igor Dodon.

Botnari a cedat mandatul de deputat

Deputatul democrat Constantin Botnari și-a depus mandatul de deputat. Cererea sa de demisie a fost avizată astăzi la Comisia juridică, numiri și imunități și urmează a fi supusă votului la următoarea ședință a Parlamentului.

Percheziții finalizate cu șapte rețineri, la „Metalferos”

Procurorii anticorupție au făcut azi percheziții la „Metalferos”. Șapte persoane au fost reținute pentru 72 de ore, fiind bănuite de fals în acte, spălare de bani și escrocherie.

Se caută o companie care să ne aducă miliardul acasă

Foto: Accent TV

Șeful statului Igor Dodon a declarat azi că în scurt timp urmează să fie anunțat un concurs pentru selectarea unui partener internațional care să se ocupe de recuperarea banilor din exterior, rezultați din frauda bancară.

Șefa de la ANP, demisă

anp.gov.md

Liuba Jignea-Suveica, care a fost detașată în luna octombrie, prin ordinul fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate să asigure interimatul funcției de directoare a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), a fost demisă de noul ministru Fadei Nagacrevschi. Demiterea funcționarei vine în contextul eliberării condiționate a fostului premier Vlad Filat. Liuba Jignea-Suveica a declarat ulterior că, în opinia ei, a fost demisă din funcție pe nedrept.

Șef nou la Frontieră

Foto simbol: Facebook/ Poliția de Frontieră

Membrii Guvernului au aprobat azi demisia lui Rosian Vasiloi din funcția de șef al Poliției de Frontieră. Tot azi, cei de la Guvern au numit un nou șef la Poliția de Frontieră, este vorba despre Corneliu Groza, fost șef al Direcției de poliție din Chișinău, care a demisionat din această funcție vara trecută. Tot azi, Guvernul a acceptat și cererea de demisie a șefei Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Zinaida Bezverhni. Ulterior, membrii Guvernului au numit o altă directoare a Agenției, este vorba despre Silvia Cebotari.

Noi modificări la Legea privind activitatea CSM

Captură video: Privesc.eu

Membrii Guvernului vin cu noi propuneri de modificare a Legii privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În cadrul ședinței de azi a Cabinetului de Miniștri au fost avizate noi propuneri de modificare a legii Executivul condus de Chicu propune ca numărul membrilor CSM să crească de la 12 la 15 sau cu un membru mai mult, comparativ cu propunerile anterioare, făcute de Guvernul Sandu.

Nagacevschi cere implicarea Procuraturii în cazul eliberării lui Filat 

Fadei Nagacevschi, ministrul Justiției, s-a adresat la Procuratură cu solicitarea de a fi investigată activitatea șefului interimar al Penitenciarului nr. 13, Andrei Saracuța, după ce acesta a solicitat instanței eliberarea condiționată a lui Vlad Filat, întrucât, în opinia lui Nagacevschi, procedura ar fi fost netransparentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram