/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Câți bani au fost rambursați din 2015 până acum din creditele oferite de cele trei bănci devalizate

05 decembrie 2019, ora 15:25

Banca Națională a Moldovei a prezentat informații detaliate despre banii încasați de lichidatorii celor trei bănci devalizate: „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”, începând cu anul 2015 și până la 30 septembrie curent. În total, au fost recuperate 2,3 miliarde de lei.

Cei mai mulți bani au fost încasați din rambursarea creditelor – 814,8 milioane de lei. Din comercializarea bunurilor gajate au fost recuperate 142,5 milioane de lei, iar din vânzarea activelor aflate în proprietatea celor trei instituții bancare au fost adunate 304 milioane de lei.

De asemenea, până la sfârșitul lunii septembrie curent, lichidatorii au adunat  1,2 milioane de lei după achitarea penalităților și comisioanelor pentru creditele acordate de cele trei bănci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram