/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Guvernul propune taxe suplimentare la importul mașinilor mai scumpe de 600 de mii de lei

05 decembrie 2019, ora 11:34

Cei care intenționează să-și cumpere mașini de lux vor plăti mai mult la importul acestora în R. Moldova, începând de anul viitor. Ministerul Finanțelor propune  introducerea unui acciz suplimentar pentru autoturismele mai scumpe de 600 de mii de lei. Inițiativa se conține în politica bugetar-fiscală pentru 2020.

„Propunem să se instituie aplicarea progresivă a accizului, care va fi 2, 3, 4 până la 10% în funcție de valoarea mașinii”, a anunțat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, la prezentarea proiectului la ședința Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică.

Potrivit calculelor Ministerului Finanțelor, aproximativ 4% din volumul total de autoturisme importate în R. Moldova sunt mai scumpe de 600 de mii de lei.

Introducerea noului acciz progresiv pentru mașinile de lux ar aduce în buget circa 60 de milioane de lei, a precizat Sergiu Pușcuța.

Comisia parlamentară a avizat pozitiv proiectul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram