/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov este așteptat în R. Moldova. Invitația a fost lansată de Aureliu Ciocoi

05 decembrie 2019, ora 17:26

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi la invitat în Republica Moldova pe omologul său rus Serghei Lavrov. Invitația a fost lansată astăzi în marja Reuniunii Ministeriale a OSCE, la Bratislava, Slovacia.

„În cadrul discuției, cei doi miniștri s-au pronunțat în favoarea continuării eforturilor în vederea identificării unei soluții politice cuprinzătoare și durabile pentru conflictul transnsitrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

De asemenea, cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea unui șir de subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-ruse, confirmând disponibilitatea reciprocă privind continuarea dialogului politic la toate nivelurile, precum și interesul comun în ceea ce privește extinderea cooperării în diverse domenii.

În acest context, a fost subliniată importanța realizării înțelegerilor convenite în cadrul recentei vizite la Moscova a prim-ministrului Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram